Mdniuz's Blog

Ταινίες HD με το PlayStation 3 (Windows Vista Quick ‘n’ Dirty οδηγός

Posted on: Οκτώβριος 8, 2009

PlayStation 3, Hulu, HD Vids

Να λοιπόν ένα θετικό του PlayStation που εξυπακούεται αλλά στην πράξη τα πράματα είναι κάπως διαφορετικά: High Definition ταινίες! Δεν ξέρω αν όλοι είχαν τα ίδια προβλήματα μ’ εμένα αλλά κατάφερα, έψαξα και τελικά βρήκα έναν τρόπο να δω HD ταινίες στην τηλεόρασή με το PS3, μέσω.. του υπολογιστή!


Έφαγα μερικές ωρίτσες στο ψάξιμο για λύσεις μιας και δεν είχα ιδέα περι τίνος πρόκειται αφού το ίδιο το κουτί του PS3 μαζί με τα HDMI καλώδια μου έδιναν την εντύπωση ότι η προβολή υψηλής ευκρίνειας ταινιών θα είναι μια διαδικασία ρουτίνας που θα περιλαμβάνει έναν εξωτερικό σκληρό, που συνδέεται στη θύρα USB του PS3 και μέσω των SixAxis (βλ. PS τηλεχειριστήρια) θα ελέγχω τα πάντα! Ίσως κατά πάσα πιθανότητα να γίνεται κι έτσι. Εδώ προς στιγμήν θα πούμε λίγα λόγια για έναν (σίγουρο έναν), ίσως και δύο, γρήγορους οδηγούς για να δείτε τις ταινίες σας σε HD με το PS3.

Για να αποφύγουμε μερικές περιπλοκές ας αναφέρω με τι χαρακτηριστικά έχει να κάνει ο οδηγός:

 • Τηλεόραση με δυνατότητα HD ready!
 • PlayStation 3 Slim
 • 1 PC/Notebook
 • Ασύρματο router (το λεγόμενο wireless router, συνδεδεμένο στο ίντερνετ)
 • Συνδεδεμένο το PS3 και το PC/Notebook κατά προτίμηση με ethernet καλώδιο στο router (προαιρετικό, για καλύτερη απόδοση!)

Βήμα 1ο: Συνδέουμε το PlayStation 3 στο ίντερνετ.
Πηγαίνουμε στα «Settings -> Network Settings -> Internet Connection«, και πατάμε ενεργοποίηση (enabled). Στη συνέχεια, πάμε στο Internet Connection Settings (και αυτό στην κατηγορία Network Settings (σ.σ. ρυθμίσεις δικτύου)) και επιλέγουμε το Όνομα Δικτύου (network name – SSID). Εισάγετε και τον κωδικό δικτύου, εάν υπάρχει.

PlayStation 3, Internet Connection Settings

_________________________________________

Βήμα 2ο: Σύνδεση PC/Notebook με PlayStation 3.
Πάμε στο μενού «Settings (Ρυθμίσεις) -> Network Settings (Ρυθμίσεις Δικτύου) -> Media Server Connection (Σύνδεση διακομιστή μέσων)» και επιλέγουμε Ενεργοποίηση (Enabled). Αυτό επιτρέπει στο PS3 ν’ ανιχνεύσει διακτυωμένα PC τα οποία τρέχουν το λογισμικό ενός UPnP (Universal Plug and Play) server.

Playstation 3, Media Server Connection

Το προγραμματάκι που θα χρησιμοποιήσουμε λέγεται PS3 Media Server για να κάνει «transcode» τις μορφές αρχείων που το PS3 δεν αναγνωρίζει από μόνο του.

 • Το PS3 Media Server μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ (downloadγια Windows). Η έκδοση που χρησιμοποιήθηκε για το post αυτό είναι η 1.10.51

Κατεβάζουμε το πρόγραμμα και το κάνουμε εγκατάσταση.
Ανοίγετε το PS3 Media Server που μόλις εγκαταστήσατε και πηγαίνετε στην καρτέλα «Transcoding Settings«. Στο πεδίο «Subtitles codepage» αντικαταστείστε την προεπιλογή (cp1252) με: cp1253. Έτσι εξασφαλίζουμε ότι το PS3 θα δείχνει και τα εξωτερικά αρχεία υποτίτλων που υπάρχουν μαζί με την ταινία στα ελληνικά!
Κάνουμε «Save«, μετά «Restart HTTP Server» και πηγαίνουμε στην καρτέλα «Status». Εκεί, αφού έχουμε ανοίξει το PlayStation 3, περιμένουμε να το ανιχνεύσει και βλέπουμε την εικόνα του PS3 και από πάνω «PlayStation 3 found!». Τότε ξέρουμε ότι η σύνδεση μεταξύ PlayStation 3 και υπολογιστή είναι επιτυχής!

Βήμα 3ο: Εισαγωγή ταινιών HD και προβολή.
Στο PS3 Media Server, πηγαίνουμε στην καρτέλα «Navigation/Share Settings» και κάτω-κάτω στο «Shared Folders» πατάμε το κουμπί προσθήκης φακέλου με το πράσινο. Εκεί επιλέγουμε το φάκελο στον οποίο θα έχουμε τις ταινίες μας και όλα τα συναφή.
Τρέχουμε στο PlayStation και πλοηγούμαστε στις Εικόνες, Βίντεο, Μουσική κλπ.
PlayStation 3 Main Menu

Για τις ταινίες, πατάμε στο εικονίδιο με το Βίντεο και μετακινούμαστε προς τα κάτω μέχρι να βρούμε τον Η/Υ μας. Εάν δε βρίσκουμε τον Media Server μας εκεί τότε αρκεί να ψάξουμε με το «Search for Media Servers» και τέλος!

 • Υποστηριζόμενα PS3 codecs:
  Εικόνα: JPEG, BMP, GIF, TIFF, PNG
  Ήχος: WAV, MP3, AAC, ATRAC, WMA
  Βίντεο: MPG, MP4, AVI, DivX (except v3.11), AVCHD, WMV

Για οτιδήποτε απορίες κλπ, just comment!
That’s all folks! 🙂

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: